Din bokning

Välj tjänst  
Din bil
Välj verkstad och dag
Kontrollera
Slutför bokning
Välj tjänst

Service

Service Fast pris Välj Vald

Service av din bil enligt biltillverkarens rekommendationer. Efter genomförd service får du en stämpel i serviceboken. Ett års assistansförsäkring ingår.

Läs mer om service Läs mindre
Oljebyte Fast pris Välj Vald

Den vedertagna benämningen ”oljebyte” ingår normalt i tjänsten och begreppet ”service”. Våra oljor uppfyller alltid biltillverkarens rekommendationer och motorolja byts alltid tillsammans med oljefilter och oljeplugg/pluggtätning. Önskar du av någon anledning ett motoroljebyte utöver det som ingår i tillverkarens serviceplan, väljer du detta alternativ.

Läs mer om oljebyte Läs mindre
Kamremsbyte Fast pris Välj Vald

Kamrem byts enligt intervall medan kamkedja förväntas hålla motorns hela livslängd. Tyvärr slits även kedja, drev och löpskenor numera mycket snabbt, bland annat till följd av trenden med långa serviceintervaller. Kamrem eller kamkedja? Kontrollera eller byt, båda orsakar vid överkuggning stora och dyrbara följdskador.

Läs mer om kamremsbyte Läs mindre
AC-service Fast pris Välj Vald

Vi kontrollerar din klimatanläggning – samt vid behov ger dig en offert om något behöver åtgärdas. Bilklimatet (värme, kyla och ventilation) är en viktig del av ditt billiv.

Läs mer om ac-service Läs mindre
Batteribyte Välj Vald

Med ett svagt batteri får din bil till slut ingen startkraft. Priset visas inte direkt utan du får en offert av den verkstad du väljer. Om du är osäker på skicket kan du även välja att göra ett batteritest.

Läs mer om batteribyte Läs mindre
Batteritest Fast pris Välj Vald

Om du upplevt eller misstänker att ditt batteri kan vara i dåligt skick, välj denna åtgärd. Vi testar inte bara batteriet, vi går igenom hela laddningssystemet inkl. startmotorns strömförbrukning samt kollar hur bra ditt batteri återhämtar sig. Testet går fort och du får en utförlig rapport. Fast lågt pris på 250 kr inkl. moms!

Läs mer om batteritest Läs mindre
Hämta- Lämnaservice Välj Vald

Vi hämtar* och lämnar din bil vid service och reparation på överenskommen tid och plats. *Gäller bil i körbart skick upp till 15 km, max 30 minuter

Läs mer om hämta- lämnaservice Läs mindre

Däck

Däckbyte Fast pris Välj Vald

Denna tjänst omfattar byte av fyra kompletta hjul. Vid varje skifte kontrollerar vi däckens lufttryck och kondition. Bedömer vi däcken som allt för slitna, kontaktar vi dig med ett prisvärt förslag på nya däck, avsedda för just din bil.

Läs mer om däckbyte Läs mindre
Hjulinställning Fast pris Välj Vald

Felaktig hjulinställning orsakar däckslitage och onödig bränsleförbrukning samt gör körningen osäker. Låt oss kontrollera/justera bilens samtliga hjulvinklar.

Läs mer om hjulinställning Läs mindre
Däckhotell Fast pris Välj Vald

Ingår ett hjulskifte av fyra kompletta hjul. Med vår tjänst däckhotell tar vi hand om dina hjul tryggt och säkert. Hjulen kontrolleras noggrant för att sedan förvaras mörkt och svalt. Då vet du att hjulen är redo när du som bäst behöver dem.

Läs mer om däckhotell Läs mindre

Reparation

Felsökning Fast pris Välj Vald

Felsökning innebär att vi utifrån din felbeskrivning utför grundlig kontroll och dokumentation av iakttagna brister. Tillsammans går vi igenom resultatet och försöker finna en så bra och ekonomisk lösning som möjligt.

Läs mer om felsökning Läs mindre
Byte lampor Välj Vald

Vi byter ut trasig belysning på din bil. Lampor för vägbelysning byts alltid ut samtidigt på vänster och höger sida för maximalt ljus och säkerhet.

Läs mer om byte lampor Läs mindre
Släcka 2:or Välj Vald

Vi åtgärdar brister som gett anmärkningar vid kontrollbesiktning (bilprovningen). Vi släcker 2:orna hos Transportstyrelsen så att du slipper göra återbesök hos bilprovningen.

Läs mer om släcka 2:or Läs mindre
AC-reparation Välj Vald

Vi reparerar din trasiga klimatanläggning. Bilklimatet (värme, kyla och ventilation) är en viktig del av ditt billiv.

Läs mer om ac-reparation Läs mindre
Bromsar Fast pris Välj Vald

Bromsar är något du varken vill eller får vara utan. Misstänker du fel i bromssystemet, låt oss undersöka funktion och slitage.

Läs mer om bromsar Läs mindre
Reparation Välj Vald

Vi reparerar, åtgärdar eller byter ut trasiga delar. När något gått sönder fixar vi det.

Läs mer om reparation Läs mindre

Mecat & klart

Motorvärmare Välj Vald

En motorvärmare minskar slitage på motorn och gör att den startar lättare. Vi erbjuder montering av motorvärmare utifrån dig och din bil. Verkstaden återkommer med offert.

Läs mer om motorvärmare Läs mindre
Dragkrok Välj Vald

Fördelarna är många med dragkrok; kunna koppla på släpvagn, cykelhållare etc. Vi erbjuder montering av dragkrok. Verkstaden återkommer med prisvärt förslag utifrån just din bil.

Läs mer om dragkrok Läs mindre
Kupévärmare Välj Vald

Undvik imma på rutorna och en kall bil med en kupévärmare. Vi erbjuder montering av kupévärmare utifrån dina behov. Vald verkstad återkommer med prisvärt förslag utifrån din bil och dina behov.

Läs mer om kupévärmare Läs mindre
Extraljus Välj Vald

Förstärk ditt helljus med ett effektivt extraljus. Vi erbjuder montering av extraljus som passar dig och din bil. Verkstaden återkommer med prisvärt förslag utifrån dina behov.

Läs mer om extraljus Läs mindre
Backljus Välj Vald

Öka synligheten och få bättre sikt när du backar! Vi erbjuder montering av backljus som passar din bil och dina behov. Din verkstad återkommer med ett prisförslag som täcker dina behov.

Läs mer om backljus Läs mindre
Nya däck Välj Vald

Få offert på nya däck mecat och klart! Den verkstad du väljer återkommer med prisförslag och tid för däckbytet.

Läs mer om nya däck Läs mindre

Sista minuten-tider med rabatt på service

Många verkstäder erbjuder sista minuten-tider på bilservice med 20% rabatt på arbetskostnaden. När du väljer verkstad, leta efter verkstäder markerade med gul triangel - dessa har sista minuten tider.

Så här fungerar MECA Onlinebokning

MECA Onlinebokning innebär att du kan se priset för vald tjänst i samband med din verkstadsbokning. Även om vi skriver att vi erbjuder fastpris för vissa tjänster, kan det förekomma bilverkstäder som inte kan visa pris. I de fall vi inte kan visa fastpris gör du en preliminärbokning och stämmer av priset med din verkstad. Du kan alltid boka av fram till 24 timmar innan ditt bokade besök. All betalning sker i verkstaden.

Visa alla tjänsterr

Vid val av tjänst utan tidsbokning försvinner möjligheten för tidsbokning.